-->

Tel: 0430-300 02

Välkommen in till oss​

Nedan vill vi visa runt lite i våra lokaler​​ i Våxtorpskliniken.

​Receptionen​

Du kommer först till receptionen där Du anmäler Dig och Ditt djur.

Vanligtvis är det Åsa, Madelene eller Ellinor som tar emot dig.
​​

Därefter kan Du slå dig ner i väntrummet och avnjuta en kopp kaffe eller ta en titt i vår butik.

Butiken

I butiken, som ligger i anslutning till väntrummet, finns bland annat foder, leksaker, djurvårdsartiklar till hund och katt. Vi har också försäljning av Hinza-väskor i olika storlekar och färger.​​

Poliklinik

Vi har 5 st poliklinikrum där vi gör den första undersökningen av Ditt djur.

De flesta undersökningarna utför vi polikliniskt (medan Du väntar) men ibland är det nödvändigt att du lämnar kvar Ditt djur, ibland bara över dagen men ibland ett par dagar.

​Stationärvård

Vi har sammanlagt plats för 30 hundar och katter. Det är Sofie och Anna som är våra stationärvårds-sköterskor​och de är hos djuren hela dagen och pysslar om dem, ger dem mediciner och dropp som veterinärerna bestämt på ronden, samt röntgar och tar olika blodprover. Hundarna rastas i koppel 4 gånger per dygn.

Koppelrastning har stora fördelar jämfört med ”rastning” i hundgård då man mycket bättre kan se hur hundarna rör sig, hur pigga de är och hur urin o avföring ser ut.

HudMOTTAGNING

Eftersom Pia och Sara är mycket erfarna och välutbildade när det gäller hudsjukdomar har vi många djurägare som söker för deras husdjurs hudproblem och även många veterinärer som remitterar hudfall till oss.

Hudutredningar är ett detektivarbete som kräver att man följer en viss turordning i utredningen.

Det finns många olika orsaker till hudproblem som ändå ofta ser likadana ut. Mångårig vana hos veterinären är en fördel.​

På bilderna nedan utförs pricktest som ett led i en allergiutredning.

​Ultraljud

​Vi har en mycket fin ultraljudsapparat som vi använder flitigt.

Vid en ultraljuds-undersökning ”tittar man in” i organen och ser där hur vävnaden ser ut (på röntgen ser man bara storlek och form på organet).

Ultraljud är också mycket bra för dräktighetsundersökningar

Laboratorium

I vårt egna lilla laboratorium kan vi analysera både blod-och urinprover samt göra odlingar med avseende på bakterieväxt i t.ex. öron och urin.

​Mikroskopen används flitigt både på laboratoriet och på poliklinikrummet vid hud-undersökningar. I detta tittar vi exempelvis ​på prover från öron, cellprover från tumörer samt gör många undersökningar på ”hudskrap” vid hudutredningarna.

Vi visar gärna våra mikroskopfynd såsom rävskabb, öronskabb el mjällkvalster för de djurägare som vill titta på krypen vi hittat på deras djur.

Röntgen

Vi arbetar med direktdigital röntgen vilket snabbt och säkert ger oss högkvalitativa bilder som är till mycket god hjälp i sjukdomsdiagnostiken.

Våra höftledsröntgen-dagar är mycket uppskattade, och många reser långt för att komma hit. Vi använder en lätt sedering vilket medför att hunden inte blir så trött och slapp, och vi sparar ingen möda i vår strävan att få raka och rättvisande bilder

Operation

Vi har en välutrustad operationsavdelning som tyvärr numera är lite liten, och därför planeras en utbyggnad där när tid och ekonomi medger. Vi har kompetens och utrustning för att utföra de flesta kirurgiska ingreppen. De skonsammaste narkosmedlen används för att Ditt djur ska må så bra som möjligt efter operationen.

En specialutbildad legitimerad djursjukskötare övervakar hela tiden narkosen och vi har dessutom en avancerad övervakningsutrustning. Alla djur, som det gjorts ett kirurgiskt ingrepp på, får smärtlindring så länge det behövs.

Vi arbetar även med laserkirurgi som är vävnadsvänligt och har stora fördelar t.ex. vid operationer i munhålan.

​Tandvård

Det finns ett mycket stort behov av tandvård hos hundar och katter. Därför har vi nyligen uppdaterat tandvårdsavdelningen med helt ny utrustning som består av en unit med borrmaskiner, spol- och sug-utrustning, ultraljud för tandstensborttagning samt direktdigital tandröntgen. Det är Per och Maria som ansvarar för tandvården, en dag i veckan i Våxtorp och en dag i Laholm.

Tandvård är en viktig del när det gäller förebyggande hälsovård hos hund o katt. Hos äldre katter är det vanligt med en tandsjukdom som kallas FORL och är mycket smärtsam. Det kan bl.a. vara orsak till att dessa katter äter dåligt.

Företagsnamn

Våxtorps Djurklinik AB

Org nr: 556711-6966

Facebook

Gilla oss på Facebook för aktuell information och erbjudanden.

​Öppettider (Våxtorp)

​Måndag - torsdag: 08.00 - 18.00

​Fredag: 08.00 - 17.00

​Lördagar (helgfria): 09.00 - 13.00​​​​​

Kontakta oss

Tel: 0430-30002
​Mail: direkt@vaxtorpsdjurklinik.se

Org nr: 556711-6966